Създайте бъдеще за вашите деца

Е ние можем.
Не е задължително да ни помогне на нас, но може да помогне на поколението, което идва след нас. Ето някой неща, които можем да направим за нашите деца, така че да ги насочим към по-добро финансово бъдеще.
Първо да не им купуваме все нови и нови играчки, защото ще ги научим, че любовта се изразява с купуването на вещи. Нека отделяме повече време за тях, да си играем повече с тях, да ги учим, да си говорим, да им даваме правилен пример в живота. Нека спрем с мислите, че едно дете е хубаво да се наживее докато е дете, да го пращаме цяло лято на море, да му угаждаме на всяка прищявка. Истината е че, в повечето случаи това го правим, за да изкупим вина, която чувстваме към него. Вина, че не му отделяме много време, че не се разбираме с другия родител, правим го, за да не остане назад от другите деца и много други подобни. Хубаво е от малко да го научим, че в живота най-хубавите усещания идват, когато след усилен труд получим заслужен резултат. Да го научим, че хората оценяват и уважават един човек, само и единствено, когато той им е полезен. И нека насочат своите усилия да станат полезни на обществото. Да ги научим, че заплащането идва от полезноста, която дават на фирмата, в която работят и на обществото. И ако вземат 500 лева заплата, тое е защото такъв принос носят за организацията. Ако искат да получават по-голяма заплата трябва да станат добри професионалисти, а за това са нужни много усилия и доказване. Ето тук може да видите, защо, ако дете ви изкара цяло лято на море, притежава само маркови дрехи, играчи, електроника и автомобили няма да може да се примири, че в началото трябва да работи за 500 лева. То няма да може да подържа същия стандарт на живот. И по този начин вие може да му унищожите бъдещето.

Можем да ги научим на търпение, постояннство, предвидливост и спестовност, като започнем да им заделяме пари за обучение още от тяхното раждане, сложим ги в продукт, от който не можем да теглим нито ние, нито те. Този продукт да не позволява парите да се теглят наведнъж, а да се изплащат като стипендия, когато детето започне да учи. Да му поставяме задачи и да му осигуряваме работа, на която то да работи. Като полвината от спечелените пари му ги спестяваме в застраховка или инвестиция. И когато стане на 20 години да може да разполага с тях. Така след като детето е видяло с колко труд е изкарало парите и как стъпка по стъпка е натрупало една значителна сума ще научи първите си финансови и житейски уроци. И може да сте сигурни, че за бъдеще това дете ще има огромен шанс да се научи правилно да управлява живота и финансите си. Като това е най-сигурния начин да бъде щастливо.

Ако се нуждаете от съвет каква сметка да отворите за вашето дете потъсете консултант от Тогедър за съдействие.

Обадете се
Ако имате въпроси свържете се с нас