Кой е най-добрият университет в света за 2015-та година?

Харвард оглави за пета поредна година класацията на най-престижните висши учебни заведени в света, изготвена от британското издание "Таймс хайър едюкейшън", предаде БТА.

На второ и трето място са поставени британските висши учебни заведения в Кеймбридж и Оксфорд, които се изкачиха с четири позиции от миналата година. Останалите седем места в десетката са отредени на американски университети. Това са Масачузетския технологичен институт, Станфордският университет, Калифорнийският университет в Бъркли,Принстънският университет, Йейлският университет, Калифорнийскияттехнологичен институт и Колумбийският университет.

Интересното в класацията е, че в нейната първа четвърт фигурират едва 5 университета извън САЩ или Обединеното кралство. От тях европейски са само два. Става дума за Токийския университет /12/, Швейцарския висш технологичен институт /15/, Торонтския университет /16/, Националния университет в Сингапур /24/ и за Московския държавен университет "Ломоносов" /25/.

И тази година доминацията на американските висши учебни заведения е очевидна. От стоте най-престижни университета в света, 43 са на територията на САЩ.

В допитването за съставянето на класацията са участвали 10 500 професори от 142 страни.

Обадете се
Ако имате въпроси свържете се с нас