Пенсионерите ще получават по-високи пенсии от 2017 г.

„От 2017 г. всички пенсионери ще получават по-високи пенсии. Тези, които са приключили трудовия си стаж през 90-те години са с по-ниски доходи, тъй като заплатите тогава бяха ниски“. Това коментира социалният министър Ивайло Калфин в „Събуди се“ по Нова ТВ.

Той подчерта, че не може да обещава чудеса, въпреки, че е добре запознат с положението на възрастните хора.

Калфин обясни, че се надява да има коледни надбавки, но все още е рано да се каже какъв ще бъде размерът им. „Ще направим всичко възможно. Добавките завсият от доброто изпълнение на бюджета“, коментира министърът.

По думите му в бюджета за следващата година средствата ще бъдат насочени максимално към хората, котио имат най-голяма нужда. „Когато се разпределя общ ресурс, всеки гледа собствения си проблем. Смятам, че той трябва да се разпределя справедливо и тези, които наистина имат най-много нужда от тях, да получават“, категоричен е социалният министър.

„Създаваме една тотално нова система и трябва търпение. Предстои да направим предложения, които ще бъдат обсъдени“, добави той.

Калфин обеща скоро да бъдат въведени и по-сериозни санкции за дискриминиране на жените. „Жените получават по-ниски заплати, защото се съгласяват да вършат по-зле платена работа заради домашните си задължения“, каза още социалният министър.

Обадете се
Ако имате въпроси свържете се с нас