Спрете с харченето за удоволствие

Когато усетим някаква празнина в живота си ние търсим начин как да я запълним. Не мислим за причината за нейното появяване, а гледаме веднага да заличим. Когато имаме дупка в емоциите си, искаме моментално да изчезне. Един от най-разпространениет методи за запълване на емоционални празнини е шопинга. Купувайки си различни неща ние получаваме временно удоволствие от факта, че имаме нещо ново. След определено време, което намалява с всяка следваща покупка дупката отново се появява и ние имаме нужда отново и отново да купуваме, само и само да я запълним. Това води до един спираловиден процес, при който се налага все повече да купуваме и все по-малко да изпитваме удоволствие от покупките. Докато накрая се разорим и си загубим живота заради това, че търсим щастието там, където го няма.

Когато човек има емоционална дупка, хубаво е да преосмисли живота си и да се насочи към нещо градивно, да започне извършва някаква дейност и тя да му носи нужната емоция. Може да си смени работата с такава, която го кара да вярва в това, което прави, Може да се налага да смени полвинката си, градът в който живее, приятелите си.
Важно е да знаете, когато си правите равностметка кое трябва да промените, най-вероятно ще трябва да промените това, което ви е най-трудно да промените. А с последствията от шопинг терапията можем да се справим като, когато решим да си купим нещо първо си дадем срок от 30 дни. Ако след тези 30 дни все още имаме желание да си го купим и можем да си го закупим кеш, то тогава можем да действаме и да направим покупката. Във всеки друг случай покупката е безмисленна. След като се научите да прилагате 30 дневния тест ще видите колко много ще намалеят ненужните неща, които придобивате в живота си. Това ще ви освободи място в дома и ще напълни сметката ви с пари.

Ако имате нужда от консултация как да инвестирате освободилите ви се средства потърсете консултант на Тогедър, който ще ви помогне да вземете най-доброто решеие.

Обадете се
Ако имате въпроси свържете се с нас